یکی از مشکلاتی که درسیستم آبرسانی شهری وآب مصرفی ساختمانها و اماکن مسی و اداری وجود دارد تنظیم فشار آب داخل لوله ها می باشد. با توجه به اینکه میزان مصرف آب پیوسته درحال تغییر است و هیچگونه الگوی خاصی برای مصرف نمی توان در نظر داشت . به همین علت با افرایش یا کاهش مصرف آب میزان فشارآب داخل لوله ها دائما در حال تغییر می باشد واین تغییر مشکلاتی رادر سیستم های آبرسانی بوجود میاورد بطوریکه افزایش ناگهانی فشار آب ممکن است موجب آسیب دیدن شیر آلات ولوله ها شود و کاهش فشار نیز باعث قطع آب دربعضی از نقاط شهر یا ساختمانها گردد. معمولا در یک سیستم پمپاژ آب برای تامین وتنظیم فشار از بوستر پمپ (پمپ تقویت فشار) استفاده می شود.بر اساس موارد بالا بسیار مهم است که در انتخاب و نصب پمپ دقت شود چرا که ظرفیت اضافه پمپ انتخاب شده موجب صرف هزینه اضافه و نیز کاهش راندمان سیستم پمپ شده و از سوی دیگر ظرفیت کم باعث نرسیدن به تامین فشار و حجم مورد نیاز آب خواهد شد .پس انتخاب مناسب و بهینه پمپ از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است .
به منظور انتخاب پمپ آب خانگی مناسب برای منزل مسی، آپارتمان یا ویلا ابتدا دو مولفه مهم در نظر گرفته شود. این دو مولفه مهم عبارتند از فشارپمپ آب ارتفاع یا (H) و بازدهی پمپ آب دبی یا (Q)
تعیین فشار پمپ آب خانگی برای منزل مسی یا آپارتمان
برای تعیین فشار مورد نیاز پمپ آب مناسب منازل مسی و اداری ابتدا باید تعداد طبقات منزل را در عدد 3 ضرب کرد در واقع عدد 3 همان ارتفاع کف تا سقف هر طبقه از ساختمان است که ارتفاع کل یا همان هد پمپ را مشخص می کند .
برای مثال اگر ساختمان مورد نظر دارای پنج طبقه همراه با یک طبقه پارکینگ و یک طبقه زیر زمین می باشد تعداد طبقات این ساختمان هفت طبقه محاسبه می شود و اگر در عدد 3 ضرب شود عدد بیست و یک حاصل خواهد شد که این عدد ارتفاع تقریبی مکانی است که پمپ آب از زیر زمین تا طبقه پنجم باید بتواند آب را انتقال پمپاژ نموده و انتقال دهد. حال برای بدست آوردن فشار مناسب آب در پشت هر شیر آب یا رایزر مصرف، عددی را که از ضرب تعداد طبقات ساختمان در عدد 3 بدست آورده ایم را با عدد 30 جمع کرده و در نتیجه فشاری در حدود 2 تا 3 بار را در پشت هر شیر آب در تمامی طبقات خواهیم داشت.
به عنوان مثال اگر ساختمان هفت طبقه ای در مثال بالا را با احتساب ارتفاعی که از زیر زمین تا طبقه ششم بدست آوریم که عدد 21 متر را نشان می داد با عدد 30 متر جمع کنیم، فشاری که پمپ آب انتخاب شده باید تامین کند عدد 51 متر یاتقریبا 5 بار را نشان می دهد که برای این ارتفاع مناسب بوده و فشاری لازم را ایجاد می کند .
حداکثر فشار آب شبکه لوله کشی توزیع آب مصرفی، در پشت شیرهای لوازم بهداشتی، در وضعیت بدون جریان نباید از 4 بار (40 متر ستون آب = 60 پوند بر اینچ مربـع ) بیـشتر باشد.
شما می توانید با مراجعه به فروشگاه اینترنتی ابارا شاپ با قیمت مناسب و کاملا به صرفه انواع پمپ ابارا را خریداری فرمایید. یکی از مهمترین متغیرهای مورد نیاز برای تعیین قطر لوله های سیستم لوله کشی ساختمان ، » دبی تقریبی آب در لوله ها میباشد. حداقل آب مورد نیاز انسان بستگی به برنامه ی زندگی، احتیاجات فردی، تعداد اعضای خانواده، احتیاجات باغ، باغچه و . داشته و بایدبا استفاده از روشهایی محاسبه گردد. تجربه نشان داده است بزرگی یا کوچکی تاسیسات، موقعیت جغرافیایی آن در تعیین این متغیر مهم می باشد.
روش تقریبی
برای یک محاسبۀ تقریبی و سریعِ دبی مصرفی ساختمان، میتوان از نمودار استفاده نمود. میزان مصرفی که این روش برآورد مینماید تقریبی و حداقل مصرف است.
منابع ذخیره آب
مقدار ذخیره آب تعیین کننده نوع مخزن ذخیره می باشد ونیز مقایسه اقتصادی خود فاکتوری در انتخاب نوع مخزن است.مثلا برج آب را برای هر نوع ظرفیتی می توان ساخت ومخازن بتونی زمینی ارزانتر تمام می شود در نتیجه همیشه باید پس از تعیین ظرفیت ذخیره لازم وبررسی موارد فنی یک مقایسه اقتصادی بین انواع مخازن ذخیره بعمل آید تا نوع مناسب از جهت فنی واقتصادی مشخص شود.
ذخیره سازی آب در صورت وم و با تأیید، به منظورهای زیر صورت می گیرد:
1. جلوگیری از قطع آب در لوله کشی توزیع آب مصرفی ساختمان در مواقعی که آب ورودی از شبکه شهری به ساختمان به علت تعمیر یا علت های دیگر، قطع شود
2. برای آنکه مقدار حداکثر مصرف آب در ساختمان به شبکه آب شهری منتقل نشود.
3. کنترل فشار آب مورد نیاز لوله کشی توزیع آب مصرفی ساختمان.
4. توزیع آب از بالا به پایین
5. منطقه بندی توزیع آب در ساختمان های بلند
6. به منظور حفاظت از شبکه آب شهری
در ساختمانهای مسی بیش از 4 طبقه یا بیش از ده واحد آپارتمانی باید مخزن ذخیره آب با گنجایش 12 ساعت مصرف، براساس 150 لیتر برای هر نفر در شبانه روز،پیش بینی شود.
• مخزن ذخیره آب باید در برابر اثر آب مقاوم باشد.
• اگر مخزن ذخیره آب فولادی است، باید سطوح داخلی و خارجی آن گالوانیزه باشد.
• اگر مخزن ذخیره آب فولادی غیرگالوانیزه یا غیرفولادی باشد، باید سطوح داخلی وخارجی آن با مواد مناسب، که در رنگ، طعم، بو و گوارا بودن آب اثر نگذارد و ایجاد مسمومیت نکند،اندود شود. اندود داخل مخزن نباید مواد سربی داشته باشد.
• مخزن ذ خیره آب باید دریچه آدم رو داشته باشد تا بازرسی و تعمیر داخلی آن امکان داشته باشد.
• دریچه آدم رو مخزن ذخیره آب باید، در زمان بسته بودن، کاملاً هوابند باشد. این دریچه باید دور از دسترس اشخاص غیرمسئول باشد و در برابر نفوذ مواد آلوده و ات و کرم ها کاملاً حفاظت شود.
منابع تحت فشار آب
به منظور جلوگیری از قطع و وصل متوالی پمپ های دور ثابت از منابع تحت فشار آب استفاده می شود. این منابع به طور عمده شامل منبع تحت فشار با بالشتک هوای فشرده یا گاز ازت و منبع دیافراگمی است. قبل از ساخت منابع دیافراگمی، در ساخت بوستر پمپ ها از منابع تحت فشار با هوای فشرده یا گاز ازت استفاده می شد ولی به لحاظ محاسنی که منبع دیافراگمی دارد، در حال حاضر استفاده از آنها تقریبا منسوخ شده است.
آب تحت فشار ذخیره شده در منبع دیافراگمی علاوه بر ایجاد فشار یکنواخت تر آب در مصرف، موجب کاهش دفعات روشن وخاموش شدن پمپ آب و در نتیجه افزایش چشمگیر عمر پمپ آب و کاهش استهلاک آن میباشد. ظرفیت منبع تحت فشار دیافراگمی نیز با توجه به تعداد واحدهای ساختمان و مقدار دبی آب مصرفی تعیین و انتخاب می شود. این مخزن پس از اتصال به پمپ با توجه به ظرفیت خود، به طور دائم حجم مشخصی از آب را تحت فشار نگه داشته، به این ترتیب زمانی که شیر آب باز می شود تا زمانی که بخشی از آب منبع تحت فشار دیافراگمی استفاده نشده، پمپ خاموش بوده آب پمپاژ نمی شود. بنابراین اگر منبع تحت فشار دیافراگمی به درستی و با توجه به تعداد واحد ها و میزان دبی آب مصرفی انتخاب شود، پمپ دفعات کمتری روشن شده و این امر علاوه بر کاهش آلودگی صوتی به کاهش مصرف برق و افزایش عمر پمپ نیز خواهد انجامید . این مخازن در ظرفیت های 24، 50، 60، 80، 100، 150، 200، 300، 500، 1000، 2000 لیتر و بالاتر تولید میشوند. توجه شود که انتخاب حجم بالاتر منبع تحت فشار دیافراگمی مطلوبتر خواهد بود . البته به این نکته باید توجه نمود که منبع تحت فشار دیافراگمی نیاز به سرویس و نگهداری دوره ای دارد و ممکن است منبع تحت فشار پس از مدتی نیاز به تعمیر و تعویض تیوب پیدا کند.
جهت کاربرداتوماتیک پمپ آب و استفاده از پرشر سوییچ حتما بایدبه همراه آن از یک منبع تحت فشار دیافراگمی استفاده نمود.
ست کنترل
برای کارکرد اتوماتیک پمپ آب خصوصا کاربرد های خانگی، نصب پمپ با کلید اتوماتیک دیجیتالی (ست کنترل) هزینه نسبتا کمتری را نصب پمپ با پرشر سوییچ و منبع تحت فشار دیافراگمی دارد. برای استفاده از کلید اتوماتیک دیجیتالی در پمپ آب باید توجه داشت که مقدار باز و بسته شدن شیر ها را در حتما نظر گرفته شود چرا که در هر دفعه باز و بسته شدن یک شیر، کلید اتوماتیک دیجیتالی به پمپ آب فرمان استارت داده و پمپ شروع به کار می کند. به همین علت برای استفاده از پمپ با کلید اتوماتیک دیجیتالی باید به این مسئله توجه داشت که در صورت استفاده زیاد از شیر ها، بجای استفاده از کلید اتوماتیک دیجیتالی بهتر است از پرشر سوییچ و منبع تحت فشار دیافراگمی استفاده کرد. بطور کلی در شرایطی که فضای کافی و مناسب برای نصب پمپ آب خانگی وجود دارد اولویت با نصب منبع تحت فشار دیافراگمی به همراه پرشر سوییچ یا همان کلید اتوماتیک مکانیکی و مانومتر است چرا که آب تحت فشار ذخیره شده در مخزن مذکور باعث ایجاد یک فشار یکنواخت در لوله ها گردیده و با کاهش چشمگیر دفعات روشن و خاموش شدن پمپ آب باعث افزایش طول عمر پمپ آب خواهد شد.
بهترین و ساده ترین روش انتخاب پمپ آب خانگی برای منزل مسکونی یا آپارتمان
پمپ سانتریفیوژ چیست؟ تفاوت پمپ های سانتریفیوژ و جابجایی مثبت
آب ,پمپ ,فشار ,تحت ,منبع ,استفاده ,تحت فشار ,پمپ آب ,منبع تحت ,فشار دیافراگمی ,ذخیره آب ,کلید اتوماتیک دیجیتالی ,فشار دیافراگمی استفاده
درباره این سایت